5 практичних способів скоротити витрати на навчання працівників

Факт, що регулярне навчання співробітників є дуже важливим. Тренінги покращують навички вашої команди, підвищують продуктивність і задоволеність персоналу.

Згідно з дослідженням Bayt.com Career Development in MENA , 86% професіоналів вважають розвиток кар’єри дуже важливим, а 80% залишили б свою нинішню компанію заради кращих можливостей навчання. Отже, як роботодавець, ви, безсумнівно, постійно шукаєте вигідні шляхи навчання.

Однак, поряд із бажанням запропонувати корисні тренінги, ви можете зіткнутися з однією практичною проблемою, наприклад, коштами. У деяких випадках навчальні модулі можуть значно вплинути на бюджет вашої організації. 

Отже, чи є рішення для забезпечення ефективного навчання працівників за низькі витрати?

Що ж, є способи скоротити ці витрати на навчання, і цей блог пропонує всю цінну інформацію. Читайте далі, щоб дізнатися!

1. Інвестуйте в систему управління навчанням

Система керування навчанням – це програмне забезпечення або веб-додаток, який допомагає організаціям виконувати наступні види електронного навчання:

  • Проведення навчальних курсів
  • Планування та організація навчальних програм
  • Виконання програм L&D
  • Автоматизація, документація та аналіз даних

Ви можете виконувати всі зазначені завдання з надійною LMS. Яскравими прикладами таких систем є Canvas, Google Classroom і TalentLMS.

Деякі з цих рішень є продуктами з відкритим кодом, що означає, що ви можете планувати курси, проектувати модулі та пропонувати відповідне навчання з мінімальними інвестиціями.

Крім того, LMS пропонує високу гнучкість, оскільки ви можете аутсорсингувати, найняти послугу або самостійно проводити навчальні сесії у своїй компанії. Таким чином, ви отримуєте відмінний контроль витрат на навчання за допомогою низки функцій.

2. Розвивайте повторювану адаптацію

Вам не потрібно проводити окремі тренінги для кожного співробітника. 

При цьому ви повинні зосередитися на двох параметрах під час створення процесу адаптації:

  • Масштабованість
  • Повторюваність

З такими параметрами новачкам буде зручно отримувати доступ до навчальних занять. Це означає, що ви можете попрощатися з трудомісткими та дорогими вступними програмами.

Крім того, ви можете налаштувати модулі відповідно до бізнес-вимог. Отже, розглядайте повторювану адаптацію як довгостроковий метод економії коштів.

3. Використовуйте потужність відео

У першому випадку вам може здатися, що створення відео займає багато часу. Хоча це правда, що вам потрібно витрачати час на запис навчальних відео, зверніть увагу на один аспект. Відео можна багаторазово використовувати.

Щойно ви запишете безпомилкове навчальне відео, воно стане довгостроковим вмістом електронного навчання. Що є найважливішим у цій справі? 

Це не потребує великих вкладень! Ви можете використовувати платформи для запису відео, такі як Loom, або функцію захоплення екрана на будь-якому комп’ютері. Таким чином, ви можете використовувати відео для таких цілей:

  • Короткі пізнавальні ролики
  • Вебінари
  • Підручники
  • Інструкції з реєстрації

Співробітники можуть отримати доступ до цих відео, які містять корисну інформацію через ці навчальні канали, що означає, що вам не потрібно буде інвестувати в допоміжні навчальні курси чи сесії.

4. Впровадити мікронавчання

Який суттєвий фактор збільшує вартість тренінгів?

Ну, настав час. Чим довші навчальні модулі ваших співробітників, тим більша потреба в ресурсах. Таким чином ви впливаєте на продуктивність і вкладаєте більше грошей для успішного впровадження навчання.

Найкращим рішенням для вирішення цієї проблеми є мікронавчання, оскільки воно дозволяє проводити тренінги для співробітників у формі змісту від двох до п’яти хвилин. Цей невеликий фрагмент інформації простий для розуміння, забезпечує короткий проміжок уваги та економить час.

Отже, ось кілька популярних і ефективних режимів мікронавчання для економічно ефективного навчання співробітників: 

  • Інфографіка
  • Соц.медіа
  • Подкасти
  • Гейміфікація
  • Симуляції

Отже, залежно від бюджету вашої організації та чисельності персоналу ви можете вибрати будь-який із цих типів мікронавчання.

5. Перехід до віртуального навчання

Пройшли ті часи, коли ви, як роботодавець, мали бронювати достатньо місця для очних навчальних семінарів. Завдяки технологічному прогресу програмне забезпечення для відеоконференцій сьогодні дозволяє компаніям проводити віртуальне навчання.

Отже, як цей метод зменшує витрати на навчання співробітників?

По-перше, вам не потрібно орендувати приміщення чи оплачувати витрати на проїзд та харчування. Крім того, ви можете використовувати електронні гаджети як одноразове обладнання для проведення цих сеансів. Крім того, ви також покращуєте зручність своїх співробітників.

як?

Що ж, вони можуть відвідувати тренування, не виходячи з дому. Отже, загалом, перехід до віртуального навчання є безпрограшною ситуацією для вас і вашої команди.

Висновки

Навчання співробітників може стати значною інвестицією для розширення вашого бізнесу. Удосконалюючи навички свого персоналу, ви можете отримати вигоду від покращеної продуктивності команди.

Однак звичайні тренінги пов’язані зі зростанням витрат. Щоб зменшити ці витрати, такі рішення, як мікронавчання, LMS, віртуальне навчання та інші, можуть виявитися корисними. Отже, має сенс скористатися послугами цифрових компаній, які допомагають роботодавцям підвищити ефективність навчання.