8 Універсальних принципів системи управління якістю

Якщо ви керуєте бізнесом, то повинні знати, що «якість» є важливою умовою успіху. Таким чином, Міжнародна організація зі стандартизації (ISO) впроваджує принципи  системи управління якістю .

Усі ці принципи та методології допомагають підприємствам процвітати, покращуючи виробництво та захищаючи залучені сторони від потенційних помилок. 

Однією з найбільш обговорюваних моделей є модель стандартів системи управління якістю — ISO 9001:2015 ; прийнято для відповідності нормативним вимогам і забезпечення задоволеності клієнтів завдяки дотриманню якості . Набір правил, якщо їх правильно впровадити, може забезпечити великі операційні та маркетингові переваги для підприємств. 

Давайте поглянемо на 8 універсальних принципів управління якістю та на те, як підприємства повинні їх застосовувати. 

8 Універсальних принципів системи управління якістю

Набір універсальних принципів системи управління якістю може бути складним, але, доклавши певних зусиль, власники бізнесу можуть ідентифікувати, зрозуміти та включити ці принципи у свою діяльність. Давайте розглянемо 8 стандартів управління якістю, про які варто знати власникам бізнесу.

Принцип 1 — Орієнтація на клієнта 

Згідно з цим принципом, першочерговим і головним підходом для бізнесу має бути цінування своїх клієнтів і застосування підходу, орієнтованого на клієнта . Деякі переваги застосування цього підходу означатимуть збільшення продажів, більший прибуток і підвищення лояльності клієнтів. 

Цей принцип постійно вимагає від компаній прагнути зрозуміти своїх теперішніх і майбутніх клієнтів. Деякі із способів, якими підприємства можуть реалізувати цей принцип:

  • Створення особистості клієнта та розуміння потреб
  • Узгодження бізнес-цілей з потребами клієнтів
  • Отримання відгуків і вдосконалення процесів/продуктів
  • Управління відносинами 

Принцип 2 — Лідерство

Відповідно до цього принципу, організації досягають успіху під сильним, цілеспрямованим і єдиним керівництвом. Це передбачає наявність чіткого цілеспрямованого бачення з дорожньою картою та відповідного персоналу для роботи над цим баченням. 

Правильне виконання цього принципу сприяє утриманню співробітників, покращує інновації та привносить ентузіазм у команду, щоб сприяти постійному вдосконаленню якості. 

Деякі способи реалізації цього принципу:

  • Заохочення чіткого маршруту спілкування 
  • Добре визначені ролі в команді 
  • Визнання успіху та заохочення до самооцінки 
  • Сприяння відкритому середовищу для мозкового штурму інноваційних операційних рішень 

Принцип 3 — Залучення людей 

Згідно з цим принципом, бізнес повинен усвідомити, що співробітники є серцем успішної організації. У ньому йдеться про важливість підтримувати мотивацію та залученість працівників не лише до виконання їхніх рутинних завдань, але й до фірми в цілому. Крім того, співробітники повинні знати цінність своєї ролі та те, як вона вписується в більші цілі компанії. 

Одним із способів реалізації цього принципу є управління процесами шляхом чіткого визначення ролей і забезпечення повного використання ресурсів.

Принцип 4 — Процесний підхід 

Цей принцип якості гарантує, що компанії дотримуються добре продуманого та встановленого процесу, який є ідеальним поєднанням ефективних методів, якісних матеріалів, кваліфікованої робочої сили та машин для виробництва продукту. 

Він зосереджений на послідовності та розумінні. Хороші процеси прискорюють діяльність і підвищують якість. 

Принцип 5 — Системний підхід до управління 

Пов’язаний із попереднім принципом, цей принцип стверджує, що підприємства повинні дотримуватися системного підходу до управління процесами та їх оптимізації. 

Він наголошує на важливості чіткого визначення процесів, усунення перешкод і приділення уваги ключовим завданням. Це допомагає керувати кількома процесами разом як системою, що забезпечує більшу ефективність.

Принцип 6 — Постійне вдосконалення 

Цей принцип досить простий — говорить підприємствам покращити статус-кво. 

Постійне прагнення до вдосконалення всіх аспектів бізнесу не тільки покращує якість, але й допомагає підприємствам використовувати нові можливості та підвищує організаційну гнучкість. Крім того, це створює середовище, яке заохочує високу продуктивність, що ще більше допомагає підприємствам адаптуватися та виживати під час мінливих ринкових умов. 

Найкращі способи реалізації цього принципу:

  • Проведення тренінгів для фахівців для навчання навичкам
  • Заохочення інновацій для вдосконалення процесів 
  • Впровадження політики для вимірюваних цілей. 

Принцип 7 — Прийняття фактичного підходу 

Згідно з цим принципом, бізнес повинен раціонально підходити до прийняття рішень. У ній стверджується, що підприємства досягають успіху, коли їхні рішення можуть бути підкріплені зібраними даними та їх аналізом. Крім того, це допомагає тим, хто приймає рішення, захистити себе після етапу прийняття рішення. 

Тому дуже важливо мати добре вивчені звіти, які визначають причину та наслідок. Зосередьтеся на отриманні інформації з кількох джерел. 

Принцип 8 — Підтримуйте взаємовигідні відносини з постачальниками 

Суб’єктом цього принципу є ланцюг поставок. Це сприяє хорошим робочим стосункам між компанією та її постачальниками для підвищення продуктивності та сприяння безперебійному робочому процесу. 

Переваги підтримки міцних стосунків можна побачити в продуктивній участі, оптимізованій витраті та великій підтримці в обслуговуванні мінливих ринків або вимог клієнтів.