Пояснення термінів ISO

Для початківця менеджера з якості терміни ISO можуть бути надзвичайно важким. Що таке NCR? Що ви маєте на увазі під OFI? Ми сертифіковані чи акредитовані? Але перш ніж ви підете висмикувати волосся, давайте поговоримо про деякі з найбільш часто використовуваних термінів та їх визначення стосовно ISO та сертифікації систем менеджменту.

Ви акредитовані, сертифіковані чи зареєстровані за стандартом ISO?

Насамперед. Ви не сертифіковані за стандартом ISO, система менеджменту вашої компанії сертифікована. Окремі особи не можуть бути сертифіковані за стандартом ISO. Проте особи можуть пройти навчання, щоб стати аудиторами аудиторських компаній відповідно до стандарту ISO. Наприклад, ви можете пройти навчання та отримати сертифікат персоналу, щоб стати провідним чи внутрішнім аудитором ISO 9001.

Терміни «акредитація», «реєстрація» та «сертифікація» іноді використовуються як синоніми, але технічно вони не мають однакові значення.

СЕРТИФІКАЦІЯ:

Організація вважається сертифікованою за стандартом ISO, якщо вона розробила та підтримує відповідну систему менеджменту, яка була перевірена стороннім аудитором від акредитованого органу сертифікації. Щоб підтримувати сертифікацію, організація проходитиме щорічні аудити для перевірки постійної відповідності конкретному стандарту. Сертифікаційний документ, або сертифікат видається як підтвердження відповідності системи менеджменту організації певному стандарту системи менеджменту, або іншим нормативним вимогам. Сертифікація може бути відкликана, якщо регулярні аудити не проводяться, або якщо ваша система управління постійно або серйозно не відповідає вимогам сертифікації.

АКРЕДИТАЦІЯ:

Акредитація — це те, як авторитетний орган забезпечує офіційне визнання того, що організація є компетентною для виконання конкретних завдань. Органи з акредитації (AB) акредитують органи сертифікації (CB), які демонструють компетентність для аудиту та сертифікації організацій, які відповідають стандартам системи управління. Процес акредитації забезпечує неупередженість і компетентність, а також сприяє довірі та прийняттю кінцевими користувачами державного та приватного секторів сертифікатів CB. Акредитація забезпечує клієнтам впевненість у тому, що ЦБ працюють відповідно до міжнародно прийнятих критеріїв.

РЕЄСТРАЦІЯ:

Реєстрація – ще один термін сертифікації. Терміни «Реєстрація» та «Реєстратор» більше не використовуються в цій галузі, і тепер термін «Сертифікація» є кращим.

Аудит і аудитори

Аудит:

Аудит — це систематичний процес збору та оцінки інформації про систему управління організацією для визначення її рівня відповідності стандарту, за яким проводиться перевірка.

Види аудиторів

Консультанти:

Консультанти з систем управління надають організаціям конкретні поради, інструкції або рішення щодо розробки, впровадження та підтримки системи управління. Вони також можуть готувати або випускати посібники чи процедури для системи управління.

Внутрішні аудитори:

Внутрішній аудитор – це працівник компанії, який незалежно та об’єктивно оцінює роботу системи управління організацією. Внутрішні аудитори проводять внутрішню оцінку організації та готують звіти для керівництва.

Примітка. Внутрішні аудити вимагаються стандартами систем управління ISO, але не можуть використовуватися для сертифікації організації.

Треті сторони або зовнішні аудитори:

Особа(и), яка проводить аудит(и) від імені органу сертифікації. На відміну від консультанта чи внутрішнього аудитора, сторонні аудитори неупереджені. Їхня робота полягає в зборі та оцінці об’єктивних доказів для визначення відповідності системи менеджменту стандарту ISO. На основі цих висновків ОС надасть рекомендації щодо сертифікації.

Орган сертифікації:

Орган сертифікації (CB) — це акредитована стороння організація, яка перевіряє та видає сертифікати компаніям, які бажають отримати сертифікацію за різними стандартами ISO. Органи сертифікації отримують акредитацію, щоб мати можливість сертифікувати певний(і) стандарт(и) ISO. Органи сертифікації перевіряються органами з акредитації (AB) для забезпечення неупередженості та відповідності їх роботи та процесів.

Орган з акредитації:

Орган з акредитації (AB) — це організація, яка надає послуги з акредитації. AB надають офіційне визнання третьою стороною того, що орган сертифікації є компетентним видавати сертифікацію за певними стандартами ISO.

ISO – загальновживані терміни та визначення:

Наступні терміни та визначення взяті з ISO/IEC 17021-1

Сертифікований клієнт

організація, система менеджменту якої сертифікована

Неупередженість

наявність об’єктивності ; свобода від конфлікту інтересів/упередженості

Примітка 1. Об’єктивність означає, що конфлікт інтересів не існує або вирішується таким чином, щоб не мати негативного впливу на подальшу діяльність органу сертифікації.

Клієнт

організація, система менеджменту якої перевіряється з метою сертифікації

Ревізор

особа, яка проводить аудит

Компетентність

здатність застосовувати знання та навички для досягнення намічених результатів

Гід

особа, призначена клієнтом для допомоги аудиторській групі

Спостерігач

особа, яка супроводжує аудиторську групу, але не проводить аудит

Технічна зона

область, що характеризується спільністю процесів, що мають відношення до конкретного типу системи управління і його заплановані результати.

Примітка. Термін «технічна область» застосовується по-різному залежно від стандарту системи управління, який розглядається. Для будь-якої системи менеджменту цей термін пов’язаний із продуктами, процесами та послугами в контексті сфери застосування стандарту на систему менеджменту. Технічна область може бути визначена конкретною схемою сертифікації або може бути визначена органом сертифікації. Він використовується для охоплення низки інших термінів, таких як «області», «категорії», «сектори» тощо, які традиційно використовуються в різних дисциплінах систем управління.

Невідповідність (NCR)

невиконання вимоги

Значна невідповідність (Major NCR)

невідповідність, яка впливає на здатність системи управління досягати запланованих результатів.

Примітка. Невідповідності можна класифікувати як серйозні за таких обставин:

  • якщо є суттєві сумніви щодо ефективного контролю процесу або того, що продукти чи послуги відповідатимуть визначеним вимогам;
  • низка незначних невідповідностей, пов’язаних з тією самою вимогою чи проблемою, може продемонструвати системний збій і, таким чином, становити серйозну невідповідність.

Незначна невідповідність (незначна NCR)

невідповідність, яка не впливає на здатність системи управління досягати запланованих результатів.

Технічний експерт

особа, яка надає конкретні знання або досвід аудиторській групі. Конкретні знання або досвід — це знання, що стосуються організації, процесу або діяльності, що підлягають аудиту.

Схема сертифікації

система оцінки відповідності, що відноситься до систем менеджменту, до яких застосовуються однакові визначені вимоги, спеціальні правила та процедури

Час аудиту

час, необхідний для планування та проведення повного та ефективного аудиту системи управління клієнтської організації

Тривалість аудитів сертифікації систем менеджменту (Audit Duration)

частина аудиторського часу, витраченого на проведення аудиторських заходів від вступного засідання до заключного засідання включно.

Аудиторська діяльність зазвичай включає:

  • проведення вступної зустрічі;
  • проведення перевірки документів під час проведення аудиту;
  • спілкування під час аудиту;
  • розподіл ролей і обов’язків гідів і спостерігачів;
  • збір і перевірка інформації;
  • формування висновків аудиту;
  • підготовка аудиторських висновків;
  • проведення заключного засідання.

Можливість для вдосконалення (OFI)

Ситуації, коли представлені докази вказують на те, що вимога була ефективно реалізована, але на основі досвіду та знань аудитора, додаткова ефективність або надійність може бути можливою за допомогою модифікованого підходу.

  • МІТКИ
  • АУДИТ
  • АТЕСТАЦІЯ